Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka truskawkowa z pieprzem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 1 kg
czerwone porzeczki lub czerwone na pół z czarnymi 0,25 kg
cukier 1,25 kg
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka truskawkowa z pieprzem

Truskawki przebieramy, myjemy, odszypułkowujemy.Porzeczki przebieramy, myjemy, obrywamy z gałązek. Wkładamy do garnuszka z gotująca się wodą i gotujemy 30 minut. Przecedzamy sok, miazsz wyrzucamy. Sok gotujemy dalej, dodajemy cukier i gotujemy kolejne 30 minut, dodajemy pieprz, gotujemy jeszcze kilka minut. Przelewamy do słoiczków lub miseczek, studzimy i gotowe :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 25.11.2010 10:24
truskawki plus pieprz może smakować wystrzałowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak