Galaretka truskawkowa z pieprzem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    1 kg
  • czerwone porzeczki lub czerwone na pół z czarnymi

    0,25 kg
  • cukier

    1,25 kg
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki przebieramy, myjemy, odszypułkowujemy.Porzeczki przebieramy, myjemy, obrywamy z gałązek. Wkładamy do garnuszka z gotująca się wodą i gotujemy 30 minut. Przecedzamy sok, miazsz wyrzucamy. Sok gotujemy dalej, dodajemy cukier i gotujemy kolejne 30 minut, dodajemy pieprz, gotujemy jeszcze kilka minut. Przelewamy do słoiczków lub miseczek, studzimy i gotowe :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pacpaw 25.11.2010 10:24
truskawki plus pieprz może smakować wystrzałowo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat