Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka truskawkowa na jogurcie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 2 szklanki
truskawki świeże 40 dag
cukier 4 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka truskawkowa na jogurcie

Wykonanie:
Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach zimnej wody i po napęcznieniu dolać następne 3 łyżki wody wrzącej i dokładnie wymieszać. Truskawki oczyścić z szypułek i zmiksować razem z jogurtem, cukrem i żelatyną. Następnie przelać do ozdobnych miseczek i schłodzić w lodówce. Podawać jako deser.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.07.2017 00:13
Fajny przepis.
Renataj 02.07.2017 23:11
Fajny pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak