Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka truskawkowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

TRUSKAWKI MROŻONE 900 ml
cukier 4 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 op na litr
bita śmietana
czekolada

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka truskawkowa

Truskawki rozmrożone zmiksować z cukrem, żelatynę rozpuścić w 0,5 szkl gorącej wody, dodać do truskawek, wylać do naczynia i dobrze schłodzić. Kroić na kwadraty i podawać z bitą śmietanką i czekoladą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 19.03.2012 10:32
super
ewasylwia 17.04.2011 10:56
ale się zatruskawkowało, pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak