Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka teściowej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonki 1 sztuka
udka kurczaka 2 sztuki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
cytryny 1 sztuka
Żelatyna wieprzowa Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka teściowej

Golonko, udka myjemy obieramy ze skóry i gotujemy do miękkości przez min. 1 h oczywiscie dodajac lisc i bobek. Po ugotowaniu zbieramy "szlam" (juz podczas gotowania mozna to robic) przecedzamy i obieramy mieciutkie miesko. Nastepnie je drobno kroimy, dodajemy odpowiednia ilosc zelatyny do goracego wywaru, porcjujemy i odkladamy w zimne miejsce. Podajemy z cytrynka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 04.02.2014 09:49
bardzo ładna galaretka
Ada-Gaba 24.01.2014 12:57
bardzo lubimy
cooleczka 06.12.2013 10:20
ja nigdy nie dawałam liścia dębu, nie wiedziałam nawet, że można
Bernadeta1 23.09.2013 09:19
dawno nie robiłam i nabrałam ochoty na taką galaretę
Aannkaa82 07.08.2013 18:56
Bardzo lubię galaretkę :) mam tylko pytanie czy ta golonka to ma być wieprzowa czy drobiowa? bo przyznaję ze takiej mieszanej galaretki nie jadłam ale chetnie bym skosztowała :).
SmacznaPyza 06.08.2013 13:51
no nie wiem czy golonka ugotuje się dobrze w godzinę.... chyba, że jakaś malutka - zresztą, nic na jej temat nie dowiadujemy się z przepisu....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak