Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka śliwkowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki 80 dag
cukier 8 łyżek
cukier puder 2 łyżki
cytryna 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
woda 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka śliwkowa

Wykonanie:
Śliwki umyć, wypestkować i rozdrobnić blenderem. Skropić sokiem z cytryny i posypać cukrem pudrem. Wodę zagotować z cukrem, odstawić z ognia i dokładnie wymieszać z żelatyną. Następnie połączyć ze śliwkami , przelać do ozdobnych pucharków i dobrze schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 19.09.2015 15:29
fajna galaretka
Habibi 19.09.2015 09:46
tak bardzo lubię śliwki, że też tworzę różne deserki z nimi :)
gosia56 19.09.2015 09:14
na pewno pyszna;)
Łukasz15 18.09.2015 23:59
Mniam, mniam.
irenka 18.09.2015 21:56
na pewno pyszny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak