galaretka pomarańczowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomarańcza

    2 szt
  • cukier

    15 dkg
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2-2,5 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomarańcze dokładne umyć , otrzeć skórkę na tarce zalać wrzącą wodą 3 szklanki, dodać cukier zagotować. Następnie reszte soku połączyć z syropem. Żelatynę namoczyć, rozpuścić w małej ilosci wody gorącej zagotować dodać do syropu dokładnie wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
TEtalicha 30.07.2012 13:25
sama nie robiłam
Edyta31 06.08.2011 20:53
mniam, pysznie wygląda
Tomasz17 27.05.2011 09:37
smaczne
jogobella231 06.05.2011 13:19
super
agata1722 12.03.2011 17:55
mniam bardzo je lubie nieraz mam taki okres że co dzień robię
mariusz14 16.10.2010 11:47
kocham galaretki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat