Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka owocowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czereśnie 0,5 kg
porzeczki 0,3 kg
woda 1 l
cukier 1/2 szklanki
białko 1
folia spożywcza
galaretka czerwona 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka owocowa

Czereśnie myjemy i drylujemy, a porzeczki po umyciu osączamy na sicie. Białko wbij do miseczki i maczaj suche porzeczki. Usuń nadmiar białka i posyp cukrem. tak przygotowane porzeczki odłóż do dekoracji. Galaretki rozpuść w wodzie. Dodaj czereśnie i wstaw do lodówki, aby galaretka się schłodziła i lekko stężała. Podłużną foremkę wyłóż folią spożywczą. Tężejącą galaretkę z czereśniami lekko przemieszaj i wyłóż do przygotowanej foremki. Wstaw do lodówki minimum na 1 godzinę. Gotową galaretkę wyjmij z foremki na półmisek. Wierzch udekoruj porzeczkami obtoczonymi w cukrze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 09.09.2013 20:22
moja ulubiona
Niunia 27.03.2012 15:55
smacznusie
Andzia1977
Andzia1977 08.11.2011 23:33
pysznosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak