Galaretka owocowa

Galaretka owocowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czereśnie

    0,5 kg
  • porzeczki

    0,3 kg
  • woda

    1 l
  • cukier

    1/2 szklanki
  • białko

    1
  • folia spożywcza

  • galaretka czerwona

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czereśnie myjemy i drylujemy, a porzeczki po umyciu osączamy na sicie. Białko wbij do miseczki i maczaj suche porzeczki. Usuń nadmiar białka i posyp cukrem. tak przygotowane porzeczki odłóż do dekoracji. Galaretki rozpuść w wodzie. Dodaj czereśnie i wstaw do lodówki, aby galaretka się schłodziła i lekko stężała. Podłużną foremkę wyłóż folią spożywczą. Tężejącą galaretkę z czereśniami lekko przemieszaj i wyłóż do przygotowanej foremki. Wstaw do lodówki minimum na 1 godzinę. Gotową galaretkę wyjmij z foremki na półmisek. Wierzch udekoruj porzeczkami obtoczonymi w cukrze.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

09.09.2013 20:22
moja ulubiona

Niunia

27.03.2012 15:55
smacznusie

Andzia1977

08.11.2011 23:33
pysznosci

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat