Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka mocno truskawkowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 1 opakowanie
truskawki 380 g

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka mocno truskawkowa

Na początku przygotowujemy mus truskawkowy, miksując za pomocą blendera świeże owoce do momentu powstania gładkiej masy.

Galaretkę rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody, a następnie dodajemy 200 ml musu truskawkowego - wszystko dokładnie mieszamy.

Do pucharków lub głębokich szklanek wkładamy świeże truskawki i zalewamy przygotowaną, jeszcze płynną galaretką.

Całość schładzamy w lodówce do momentu stężenia.

Życzę smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 07.01.2015 18:54
bardzo apetyczny deser
Mysiunia 13.09.2014 21:54
prosty, a smaczny deser :)
IwonaDD 13.09.2014 13:15
pyszna galaretka
Aleksandra/Olcia 13.09.2014 12:51
wspomnienie lata
Megg 13.09.2014 10:17
smaczny deserek
Sroczka 13.09.2014 09:42
Pyszny deserek, zjadłabym taki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak