Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka koperkowo-drobiowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2,5 l
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 torebka na 2,5 l wody
kukurydza 1 puszka
marchewka 3 szt
koperek 2 łyżki
udka z kurczaka 3 szt
ziele angielskie 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
sól
pieprz
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka koperkowo-drobiowa

Udka ugotować zmarchewką, kukurydzą, listkami, zielem angielskim, kostka bulionową. Udka ostudzić, pokroić na mniejsze kawałki. Zelatynę rozpuścićw gorącym wywarze, dołożyć pokrojonego kurczaka. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodajemy 2 duże łyżki posiekanego koperku. Wlewamy do miseczek i odstawiamy do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 22.06.2011 23:34
o ciekawy pomysł
Ewa104 05.11.2010 11:00
Świetna galareta.
ZEWA 02.11.2010 11:21
pycha
ewelinapac 31.10.2010 20:37
muszę wyprubować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak