Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka kokosowo-wiśniowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka wiśniowa 1 opakowanie
mleko kokosowe 1 puszka
cukier waniliowy 1 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka kokosowo-wiśniowa

W miseczce rozpuszczamy galaretkę zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Żelatynę zalewamy odrobiną wody i czekamy, aż napęcznieje.
Mleko kokosowe wlewamy do garnuszka z cukrem waniliowym i podgrzewamy, gdy będzie gorące, wrzucamy żelatynę i mieszamy, aż się rozpuści - ale nie gotujemy! wystawiamy i studzimy.
Gdy galaretka ostygnie, zaczyna się zabawa. Robimy miejsce w lodówce i do foremki wlewamy po kolei- warstwa galaretki- wstawiamy do lodówki, aż stężeje, warstwa masy kokosowej i do lodówki, warstwa galaretki i tak, aż do wyczerpania składników albo wypełnienia foremki.
Przechowujemy w lodówce. Gdy chcemy wyjąć galaretkę z formy wystarczy zanurzyć foremkę w gorącej wodzie na chwilkę i przekładamy na talerz.

do polania talerza użyłam syropy Grenadina

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dwa pokoje z kuchnią 20.02.2013 18:38
ale cudo!!
owca441 06.01.2013 15:57
piękna
kasienka23 06.01.2013 12:55
pyszności!
ziutula
ziutula 06.01.2013 12:47
moje smaki i ślicznie podane
babajaga1969 06.01.2013 11:57
piękna
PaniMISIOWA 06.01.2013 11:32
też uważam, że jest piękna
KasiaK90 06.01.2013 11:03
wygląda pięknie
Paolcia 06.01.2013 10:42
piekneeee
Krzysztof15 06.01.2013 10:32
super
Sylwia26 06.01.2013 10:12
ale smakołyki
V_kuchareczka 06.01.2013 09:44
super
Iwka 06.01.2013 09:34
apetycznie
Silver Teaspoon 06.01.2013 09:26
pięknie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak