Galaretka kawowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kardamon

    0,5 łyżeczki
  • cynamon Prymat

    0,5 łyżeczki
  • likier kawowy

    100 ml
  • śmietanka 30 %

    100 ml
  • cukier puder

    2 łyżki
  • żelatyna

  • kawa rozpuszczalna

    300 mocna
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gorącą kawę wymieszać z kardamonem, cynamonem i połową żelatyny. Przestudzić i wlać do 4 szklanek, do połowy ich wysokości. wstawić do lodówki żeby galareta stężała. Przygotowanie drugiej warstwy: likier przelac do rondelka, dodać 4 łyżki wody, podgrzać i połaczyć z połową pozostałej żelatyny. przestudzić i wylać na galaretkę. Wstawić do lodówki. Śmietankę wymieszać z cukrem pudrem. Pozostała żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody (ćwierć szklanki) i wymieszać ze śmietanką. Te warstwę wlać na galaretkę z likieru i ponownie włożyć do lodówki aby stężała

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rakow2 28.11.2011 16:30
mniam
Rogalik 21.08.2011 22:44
pycha
adam1f 19.05.2011 00:12
ciekawa
irenka 27.03.2011 22:22
lubię takie desery
AgaS10 26.03.2011 23:53
a właśnie,ze bardzo ciekawy deser:)
Krzysztof42 02.02.2011 15:23
nie za ciekawe z tą kawą

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat