Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka jagodowa z wanillia

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 50 dag
żelfiks dwa do jednego 1 opakowanie
cukier 50 dag
laska wanilii 1/2 sztuka
wino czerwone wytrawne 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka jagodowa z wanillia

Kroki postępowania

1
Jagody zalać 800 ml wody i gotować 5 minut.
Krok 1 - Galaretka jagodowa z wanillia foto
2
Po tym czasie przecedzić przez gęste sito. Odmierzyć 3 szklanki soku i wymieszać je z żelfiksem 2:1, zagotować.
Krok 2 - Galaretka jagodowa z wanillia foto
3
Wsypać cukier, dodać ziarenka wanilii i gotować 3 minuty. Zdjąć z ognia i wymieszać z winem.
Krok 3 - Galaretka jagodowa z wanillia foto
4
Przełożyć do wyparzonych słoików, ustawić go góry dnem do ostygnięcia.
Krok 4 - Galaretka jagodowa z wanillia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 07.05.2013 09:41
warto taką zrobić
paulisia_elk 20.07.2012 10:04
Dziękuję;)
iziona 20.07.2012 07:22
Śliczne zdjęcie bo zawartość pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak