Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka jagodowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody 1 kg
cukier 500 gram
żelfix 1 sztuka
woda 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka jagodowa

Jagody płuczemy , miksujemy, wyciskamy z nich sok. Do garnka wlewamy sok, dodajemy wodę i cukier gotujemy aż do momentu gdy się rozpuści cukier. Dodajemy zelfix i gotujemy 3 minuty, przelewamy do wyparzonych słoików. Szczelnie zakręcamy i odstawiamy na 15 minut dnem do góry, a nastepnie odstawiamy w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia / sytofala 06.10.2011 16:23
uwielbiam :)
daria899 19.07.2011 23:09
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak