Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Galaretka dyniowo-pomarańczowa

Czas
Czas: 1h
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sok z dyni
1 szklanka
sok z pomarańczy
1/2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat
3 łyżeczki
Sklep Prymat
brązowy cukier
1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka dyniowo-pomarańczowa

Sok z dyni mieszamy z sokiem pomarańczowym i podgrzewamy, żeby było ciepłe, ale nie gorące (w temperaturze powyżej 36 st. zaczynają ginąć witaminy). Dodajemy cukier i żelatynę, dokładnie mieszamy. Przelewamy do kwadratowych miseczek na sosy i wstawiamy na całą noc do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak