Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka dyniowo-pomarańczowa

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sok z dyni 1 szklanka
sok z pomarańczy 1/2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
brązowy cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka dyniowo-pomarańczowa

Sok z dyni mieszamy z sokiem pomarańczowym i podgrzewamy, żeby było ciepłe, ale nie gorące (w temperaturze powyżej 36 st. zaczynają ginąć witaminy). Dodajemy cukier i żelatynę, dokładnie mieszamy. Przelewamy do kwadratowych miseczek na sosy i wstawiamy na całą noc do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak