galaretka drobiowo-wołowa z chilli papryczką...

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    2 sztuki
  • pierś z kurczaka

    1 sztuka
  • skrzydełka kurczaka

    4 sztuki
  • szponder chudy wołowy

    1/2 kg
  • marchew

    2 sztuki
  • seler

    1 mały
  • pietruszka

    1 sztuka
  • papryczka chilli

    1 sztuka
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1 łyżka
  • cytryna

    - ile potrzeba
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    - do smaku
  • natka pietruszki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ugotować porcje kurczaka, szponder z warzywami do miękkości w 3 litrach wody

do smaku doprawić jarzynką i magą kucharka

ostudzone mięsa obrać z kości i pokroić, ze szpondra tylko chude mięso pokroić, marchewkę też pokroić w kostkę

papryczkę chilli razem z pestkami pokroić i dodać do mięsa, wymieszać z natką pietruszki

żelatynę na 1 litr wywaru rozpuścić w gorącym rosole i zalać mięso w naczyniu - ja użyłam szklanej keksówki - pozostały wywar użyłam do zupy pomidorowej

odstawić na kilka godzin do lodówki do stężenia galaretki.......SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ben-ka 26.10.2013 11:09
Świetnie się prezentuje,bardzo apetycznie.
caralajna 17.10.2013 07:17
bardzo apetyczna
JOANNA16 15.10.2013 17:36
mniam lubię takie galaretki
fotoviderek 14.10.2013 21:46
Ślicznie wygląda :)
Beatris 14.10.2013 13:43
Aż nabrałam ochoty na taką galaretkę...
joanna30 14.10.2013 12:08
Jak ja dawno nie robiłam galarety mięsnej, smaczne :)
Megg 14.10.2013 11:33
bardzo lubię takie galaretki, pycha
Mniam 14.10.2013 00:26
Bardzo apetyczna galareta.
idealme 13.10.2013 23:58
pyszności!! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat