Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka drobiowo- wieprzowa

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nóżki wieprzowe 4 szt
golonka wieprzowa 1 szt
nogi z kurczaka 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 4 ziarna
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
marchew 1 szt
seler 1/2 szt
przyprawa uniwersalna 1,5 łyżki
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka drobiowo- wieprzowa

1. Nóżki wieprzowe, nogi z kurczaka oraz golonkę przekładam do garnka. Zalewam wodą do pełności. Dodaję liście laurowe, ziele angielskie oraz przyprawę. Gotuję na małym ogniu około 2 godziny.

2. Dodaję marchewkę oraz seler. Gotuję jeszcze 30 minut. Następnie mięso oraz warzywa wyjmuję z wywaru. Gorący wywar przecedzam i rozpuszczam w nim żelatynę.

3. Przestudzone mięso obieram z kości i kroję na mniejsze kawałki. Jarzyny kroję w kostkę. Do mięsa i jarzyn wlewam wywar. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Dodaję posiekaną natkę pietruszki. Mieszam.

4. Wywar z mięsem przelewam do szklanek. Odstawiam do stężenia. Podaję z pieczywem, odrobiną octu lub soku z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 13.05.2015 09:52
tez lubię takie :))
Alex_M 13.05.2015 08:05
zjadłabym :)
malgosia2661 12.05.2015 22:22
Moje ulubione danie.
Megg 12.05.2015 22:06
lubie taka galaretke

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak