Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka drobiowo-wieprzowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 8 sztuk
szynka wieprzowa 80 dag
marchewka 2 sztuki
jajko 5 sztuk
kukurydza w puszce 1/2 puszki
koperek 1 garść
Żelatyna wieprzowa Prymat
Kostki rosołowe Kucharek 2 sztuki
woda 2 litry
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka drobiowo-wieprzowa

Kroki postępowania

1
Do wody włożyć udka, oraz mięso, posolić, wrzucić kostki rosołowe i marchew, gotować do miękkości.
Krok 1 - Galaretka drobiowo-wieprzowa foto
2
Jajka ugotować osobno na twardo. Gdy mięso będzie miękkie, obrać z kości i pokroić na średniej wielkości kawałki.
Krok 2 - Galaretka drobiowo-wieprzowa foto
3
Przygotować rosół
Krok 3 - Galaretka drobiowo-wieprzowa foto
4
Przygotować kubeczki. Na spód każdego kubeczka kłaść ćwiartkę jajka, odrobiną kukurydzy, koperku i plaster marchewki (może być przygotowany, np. wycięty kwiatuszek).
Krok 4 - Galaretka drobiowo-wieprzowa foto
5
Na koniec pokrojone mięso.
Krok 5 - Galaretka drobiowo-wieprzowa foto
6
Rosół przyprawić do smaku, dodać żelatynę przygotowaną według przepisu na opakowaniu i zalać nim wszystkie kubeczki. Odstawić do lodówki na około 5 godz. do stężenia.
Krok 6 - Galaretka drobiowo-wieprzowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak