Galaretka drobiowo-wieprzowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka z kurczaka

    8 sztuk
  • szynka wieprzowa

    80 dag
  • marchewka

    2 sztuki
  • jajka

    5 sztuk
  • kukurydza w puszce

    1/2 puszki
  • koperek

    1 garść
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

  • Kostki rosołowe Kucharek

    2 sztuki
  • woda

    2 litry
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Galaretka drobiowo-wieprzowa foto
Do wody włożyć udka, oraz mięso, posolić, wrzucić kostki rosołowe i marchew, gotować do miękkości.
Krok 2 - Galaretka drobiowo-wieprzowa foto
Jajka ugotować osobno na twardo. Gdy mięso będzie miękkie, obrać z kości i pokroić na średniej wielkości kawałki.
Krok 3 - Galaretka drobiowo-wieprzowa foto
Przygotować rosół
Krok 4 - Galaretka drobiowo-wieprzowa foto
Przygotować kubeczki. Na spód każdego kubeczka kłaść ćwiartkę jajka, odrobiną kukurydzy, koperku i plaster marchewki (może być przygotowany, np. wycięty kwiatuszek).
Krok 5 - Galaretka drobiowo-wieprzowa foto
Na koniec pokrojone mięso.
Krok 6 - Galaretka drobiowo-wieprzowa foto
Rosół przyprawić do smaku, dodać żelatynę przygotowaną według przepisu na opakowaniu i zalać nim wszystkie kubeczki. Odstawić do lodówki na około 5 godz. do stężenia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat