Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka drobiowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso z kurczaka 0,5 kg
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
marchew 3 sztuki
woda 2 l
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 paczka

Porada

Można dołożyć zielony groszek.

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka drobiowa

Do garnka nalać wody. Włożyć mięso, dodać przyprawy oraz marchewkę. Gotować ok. 1,5 godziny na wolnym ogniu. Następnie wyjąć wszystko z wywaru. Drobno pokroić mięso oraz marchewkę. Na końcu rozpuścić żelatynę w gorącym wywarze. Mięso i marchewkę włożyć do salaterek, zalać wywarem. Odstawić do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hrabina w kuchni 06.01.2015 21:25
Lubię takie galarety.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak