Galaretka buraczkowo-szpinakowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Buraczki tarte SMAK

    290 g
  • szpinak mrożony

    470 g
  • ser feta

    270 g
  • żelatyna

    2 łyżeczki
  • sól

  • pieprz

  • bazylia

    1 łyżka
  • twarożek

    120 (śmietankowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki zmiksować blenderem z twarożkiem.Doprawić solą,pieprzem,wlać połowę rozpuszczonej w małej ilości wody żelatynę,wymieszać.Rozlać do miseczek,wstawić do lodówki.Szpinak rozmrozić,odsączyć na sicie,przełożyć do miski,dodać pokruszony ser feta i posiekaną bazylię.Zmiksować.Doprawić pieprzem,wlać pozostałą żelatynę.Nałożyć na warstwę galaretki z buraczków i ponownie wstawić do lodówki,aż masa stężeje.Podawać z majonezem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
maryśka 03.09.2011 17:33
śliczna
SmacznaPyza 28.03.2011 12:33
powiem krótko - cudeńko!!!
eli82 27.03.2011 15:19
widok rewelacyjny
Karolek1 25.03.2011 09:03
Wygląda prześlicznie :)
IZABELA29 24.03.2011 18:28
bajeczna
Izabela/bella81 24.03.2011 17:05
Piękna!
traktorek 24.03.2011 16:52
śliczne
Joanna83 24.03.2011 13:48
Dlaczego?:) Naprawdę jest smaczna.
suzana 24.03.2011 13:39
super wygląda ale chyba bym sie nie skusiła

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat