Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka arbuzowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

arbuz 80 dag
woda letnia niewielka ilosć
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka arbuzowa

Żelatynę rozpuścić w letniej wodzie. Kiedy spęcznieje dodać ją do zmiksowanego w blenderze arbuza (bez pestek). Mieszać. Wlać do brytfanek w kształcie babki. Wstawić do lodówki na ok. 3 godziny. Kiedy będziemy chcieć wyciągnąć należy włożyć to na kilka sekund do wrzącej wody(uważać należy żeby woda nie miała kontaktu z galaretką arbuzową).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bartek8585 31.05.2012 12:29
fajne to:)
Andysz 02.05.2012 07:58
uwielbiam;)
iknkirke 20.12.2011 17:09
fajny przepis
Mariposas 24.11.2011 16:21
super wygląda i ciekawy pomysł
tomek18 15.08.2011 15:55
super
KasiaK90 21.07.2011 10:14
super
xxmarzaxx 27.06.2011 11:06
całkiem fajne
malaczarna23 28.05.2011 23:48
pyszności
Iwusia 10.04.2011 20:41
pięknie wygląda :)
Agnieszka_B 15.08.2010 21:23
Super wygląda:)
iwa643 16.07.2010 11:30
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak