Galaretka arbuzowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • arbuz

    80 dag
  • woda letnia

    niewielka ilosć
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żelatynę rozpuścić w letniej wodzie. Kiedy spęcznieje dodać ją do zmiksowanego w blenderze arbuza (bez pestek). Mieszać. Wlać do brytfanek w kształcie babki. Wstawić do lodówki na ok. 3 godziny. Kiedy będziemy chcieć wyciągnąć należy włożyć to na kilka sekund do wrzącej wody(uważać należy żeby woda nie miała kontaktu z galaretką arbuzową).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bartek8585 31.05.2012 12:29
fajne to:)
Andysz 02.05.2012 07:58
uwielbiam;)
iknkirke 20.12.2011 17:09
fajny przepis
Mariposas 24.11.2011 16:21
super wygląda i ciekawy pomysł
tomek18 15.08.2011 15:55
super
KasiaK90 21.07.2011 10:14
super
xxmarzaxx 27.06.2011 11:06
całkiem fajne
malaczarna23 28.05.2011 23:48
pyszności
Iwusia 10.04.2011 20:41
pięknie wygląda :)
Agnieszka_B 15.08.2010 21:23
Super wygląda:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat