Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta z żołądków

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żołądki indycze 60 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
pieprz ziarnisty 3 szt.
ziele angielskie 3 szt
Koperek suszony Prymat 2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta z żołądków

Kroki postępowania

1
Żołądki oczyścić, zalać 2 litrami wody, dodać przyprawy ( jarzynka, listki, ziele angielskie i pieprz), gotować na wolnym ogniu około 1-1,5 godziny. Wyjąć z garnka, pokroić w plasterki, ułożyć w miseczkach.
Krok 1 - Galareta z żołądków foto
2
Posypać koperkiem. Do lekko przestudzonego wywaru dodać powoli żelatynę cały czas mieszając. Płynem zlać żołądki.
Krok 2 - Galareta z żołądków foto
3
Odstawić do stężenia.
Krok 3 - Galareta z żołądków foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 13.09.2013 14:16
muszę sam spróbować
Ewa104 11.05.2013 13:57
Sorki,ale nie przemawia do mnie ta galareta.
IZABELA29 11.05.2013 11:12
mało apetycznie wygląda mogłaś urozmaicić ja warzywami
wiola333 11.05.2013 11:04
bardzo dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak