Galareta z nóżek wieprzowych

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • nóżki wieprzowe

    2
  • włoszczyzna

  • ziele angielskie

  • pieprz ziarnisty

  • liść laurowy

  • sól

  • ocet

  • woda

  • antrykot wołowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso i nóżki myjemy i wkładamy do garnka, zalewamy to wodą. Wkładamy do tego włoszczyznę oraz przyprawy. Wstawiamy na ogień i gotujemy średnio 3 godz.
Jak nóżki będą się już rozgotowywać to wszystko to przecedzamy.
Gdy mięso przestygnie to obieramy je z kości i wkładamy z powrotem do naszego wywaru (razem z pokrojoną w plastry marchewką). Resztę wyrzucamy.
Wywar wstawiamy na ogień i zagotowujemy dodając trochę octu (ok 2-3 łyżki).
Po zagotowaniu przelewamy do naczynia. Po wystygnięciu wstawiamy do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 24.02.2013 10:43
super
IKrakowianka 09.10.2012 17:25
też takie robię:)
BozenA 18.04.2012 14:08
mmm
BozenA 18.04.2012 14:08
mmm
LuKaSz4761 01.12.2011 08:19
super
Neetka90 30.09.2011 22:41
extra
Neetka90 30.09.2011 22:41
extra
Motorek 01.09.2011 10:12
pycha
jeta72 20.04.2011 23:17
smaczna!!!
Mati13 27.02.2011 19:05
fajna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat