Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta z nóżek wieprzowych

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 1 sztuka
Nóżka wieprzowa 1 sztuka
marchew 1 sztuka
seler 1/2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
por 1/2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta z nóżek wieprzowych

Kroki postępowania

1
Mięso dokładnie oczyszczamy i moczymy w zimnej wodzie około 30 minut. Następnie wyjmujemy z wody i wkładamy do garnka. Dodajemy warzywa i zioła. Zalewamy całość wodą, aby mięso było zakryte. Całość gotujemy aż mięso będzie odchodzić od kości.
Krok 1 - Galareta z nóżek wieprzowych foto
2
Mięs wyjmujemy, studzimy, obieramy i kroimy drobno. Ugotowane jajka obieramy ze skóry, kroimy na pół.
Krok 2 - Galareta z nóżek wieprzowych foto
3
Mięso, warzywa i jajko przekładamy do miseczek. Całość zalewamy wywarem i odstawiamy do schłodzenia. Podajemy z octem bądź cytryną. Smacznego
Krok 3 - Galareta z nóżek wieprzowych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 24.08.2013 20:59
Ja jakoś do "galaretek" nie jestem przekonana czy to ryba czy to mięso.
marzencia2007 23.07.2013 11:00
na pewno smaczna
Piotr-21 16.12.2012 19:49
smaczna
ziutula
ziutula 16.12.2012 19:44
lubię do zakąski
Barbara/zuza22_85 16.12.2012 19:42
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak