Galareta z kwaśnego mleka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 dag
  • wanilia

  • cukier puder

    10 dag
  • śmietana

    1/8 l
  • kwaśne mleko

    1/3 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śmietanę rozmieszać z mlekiem i cukrem, dodać wanilię dobrze rozmieszać mikserem.
Do śmietany dodać rozpuszczoną żelatynę, wymieszać i zastudzić w kompotierkach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat