Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta z kwaśnego mleka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 2 dag
wanilia
cukier puder 10 dag
śmietana 1/8 l
kwaśne mleko 1/3 l

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta z kwaśnego mleka

Śmietanę rozmieszać z mlekiem i cukrem, dodać wanilię dobrze rozmieszać mikserem.
Do śmietany dodać rozpuszczoną żelatynę, wymieszać i zastudzić w kompotierkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak