Galareta z kurczaka

Galareta z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    1 kg
  • marchewka

    3 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyżki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 sztuka
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    4 sztuki
  • Ziele angielskie całe Prymat

    3 sztuki
  • jajko ugotowane na twardo

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka oczyścić i podzielić na porcje. Przełożyć je do garnka i zalać wodą. Dodać oczyszczone warzywa( marchewkę i pietruszkę). Następnie dodać ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liść laurowy. Gotować przez około 1,5 godziny. Mięso podzielić na kawałki, marchewkę i pietruszkę pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, pokroić na kawałki- połówki, plasterki. Groszek odsączyć z zalewy. Żelatynę rozpuścić w bulionie. W salaterkach układać kawałki mięsa, warzyw, groszek konserwowy i kawałki jajka ugotowane na twardo. Zalać je bulionem i odstawić do całkowitego stężenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchareczka2 24.07.2013 22:13
uwielbiam takie przystawki
IKrakowianka 08.06.2013 20:55
bardzo smaczna
Wafelek2601 25.01.2013 13:24
Uwielbiam galarety, ale ja częściej robię wieprzowe
Megi 15.07.2012 19:44
mniam
Andysz 01.05.2012 21:38
uwielbiam takie rzeczy;)
Katarzyna/kate1980 10.04.2012 22:25
pyszności
tomek18 25.09.2011 11:05
uwielbiam
Goya 29.01.2011 18:57
fajna
Iwusia 19.01.2011 00:08
pyszniutka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat