Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta z jajkiem

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół 600 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 łyżek
jajko ugotowane na twardo 6
szynka 15 dag
ser żółty 20 dag
sól
ocet 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta z jajkiem

Wywar rosołu zagotować i zdjąć z ognia, przecedzić, dodać żelatynę, mieszać. Doprawić dobrze solą i dodać ocet. Wylać kilka łyżek do foremki keksowej i odstawić do stężenia. Układać plastry sera na dnie i bokach w foremce. Następnie układać ugotowane jaja na twardo. Po obu stronach jajek układać pozwijane plastry szynki. Zalać wszystko ostrożnie tężejącym rosołem. Można przykryć plastrami sera. Mocno chłodzić kilka godzin. Wyjąć z foremki, pokroić w plastry. Dowolnie udekorować. Pomysł zaczerpnięty z "Kuchni Broni". Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna47 02.10.2015 18:58
Można zabłysnąć na przyjęciu rodzinnym.
Pani Domu 01.10.2015 07:49
pięknie się prezentuje
Franciszek 29.09.2015 00:57
pięknie pdane
Renataj 28.09.2015 22:41
Pięknie się prezentuje.
wwwiolka 28.09.2015 21:17
Bardzo fajny przepis.
Wiktoria29 28.09.2015 20:11
ładnie to wygląda, oprócz walorów smakowych na pewno ozdobi stół
IKrakowianka 28.09.2015 18:26
pięknie podana
wyattearp 28.09.2015 17:59
ładnie wygląda
inka2012 28.09.2015 17:54
ciekawy pomysł i znakomite wykonanie :)
Stenka 28.09.2015 17:52
pięknie wykonana
Grazyna0211 28.09.2015 17:17
ładnie się prezentuje
irenka 28.09.2015 17:08
ciekawy przepis ,na pewno pyszna galareta
luna76 28.09.2015 17:05
mniam!!! jaka apetyczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak