Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galareta z golonki wieprzowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonka wieprzowa 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
ziele angielskie 8 szt
marchew 2 szt
sól 3 łyżeczki
pieprz 1 łyżeczka
czosnek 5 ząbków
Żelatyna wieprzowa Prymat 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: galareta z golonki wieprzowej

Kroki postępowania

1
Do garnka wrzucamy wyszorowane golonki. Zalewamy wodą i dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy około 1,5 godziny. Następnie dodajemy marchewki i gotujemy około godziny.
Krok 1 - galareta z golonki wieprzowej foto
2
Golonki i marchewki po ugotowaniu wyciągamy. Prrzecedzamy wywar przez sito. Stawiamy na palnik i dodajemy wyciśnięty czosnek oraz sól pieprz. Gotujemy chwilę. W szklance rozrabiamy żelatynę z wodą i dodajemy do wywaru, całość mieszamy.
Krok 2 - galareta z golonki wieprzowej foto
3
Do salaterek dodajemy pokrojone marchewki, a na wierzch pokrojone mięso, bez skórek i kosći.
Krok 3 - galareta z golonki wieprzowej foto
4
Machewkę i mięso zalewamy powoli tężejącym wywarem. Odstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
Krok 4 - galareta z golonki wieprzowej foto
5
Gotową galaretę, aby wyjąć wkładamy salaterkę do gorącej wody i po chwili wykładamy na talerz. Smacznego!
Krok 5 - galareta z golonki wieprzowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mikrusiak 04.03.2015 19:38
nie przepadam... :) ale wygląda bardzo smacznie :)
2milutka 04.03.2015 18:04
też gotuję taką;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak