Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta z golonki indyka .

3.0
(13)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonki indycze 2
włoszczyzna
Żelatyna wieprzowa Prymat 20 g
jajko ugotowane na twardo 2
sól i pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt .
Ziele angielskie całe Prymat 3 kulki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 kulek
natka pietruszki kilka listków
groszek konserwowy 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta z golonki indyka .

Kroki postępowania

1
Umyte golonki i nóżki włóż do garnka, zalej wodą tak aby były przykryte. Dodaj obrane warzywa, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, sól i gotuj przez 3 godz. na wolnym ogniu . Gdy golonka będzie miękka, ugotowana do miękkości, wyjmij z wody mięso
Krok 1 - Galareta z golonki indyka . foto
2
i oddziel od skóry, kości i tłuszczu.
Krok 2 - Galareta z golonki indyka . foto
3
Mięso kroimy w kostkę
Krok 3 - Galareta z golonki indyka . foto
4
Wywar przecedź przez sito dodajemy mięso pokrojone w kostkę i żelatynę . Gotujemy jeszcze z 10 minut .
Krok 4 - Galareta z golonki indyka . foto
5
Marchew z wywaru pokrój , jajko pokrój w plasterki. W pojemniczkach układaj na spodzie plasterek jajka, listki natki pietruszki , marchewki i kilka kulek groszku .
Krok 5 - Galareta z golonki indyka . foto
6
Chochelką nalewamy płynną galaretę do pojemniczków . Po ostygnięciu wstaw do lodówki aż do stężenia.
Krok 6 - Galareta z golonki indyka . foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 28.10.2015 15:34
dobra galaretka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak