Galareta z golonki indyka .

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonki indycze

    2
  • włoszczyzna

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    20 g
  • jajko ugotowane na twardo

    2
  • sól i pieprz

  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt .
  • Ziele angielskie całe Prymat

    3 kulki
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    5 kulek
  • natka pietruszki

    kilka listków
  • groszek konserwowy

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Galareta z golonki indyka . foto
Umyte golonki i nóżki włóż do garnka, zalej wodą tak aby były przykryte. Dodaj obrane warzywa, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, sól i gotuj przez 3 godz. na wolnym ogniu . Gdy golonka będzie miękka, ugotowana do miękkości, wyjmij z wody mięso
Krok 2 - Galareta z golonki indyka . foto
i oddziel od skóry, kości i tłuszczu.
Krok 3 - Galareta z golonki indyka . foto
Mięso kroimy w kostkę
Krok 4 - Galareta z golonki indyka . foto
Wywar przecedź przez sito dodajemy mięso pokrojone w kostkę i żelatynę . Gotujemy jeszcze z 10 minut .
Krok 5 - Galareta z golonki indyka . foto
Marchew z wywaru pokrój , jajko pokrój w plasterki. W pojemniczkach układaj na spodzie plasterek jajka, listki natki pietruszki , marchewki i kilka kulek groszku .
Krok 6 - Galareta z golonki indyka . foto
Chochelką nalewamy płynną galaretę do pojemniczków . Po ostygnięciu wstaw do lodówki aż do stężenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 28.10.2015 15:34
dobra galaretka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat