Galareta z dorsza

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dorsz

    2 filety
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • marchewka gotowana

    2 szt
  • wywar warzywny

    3/4 l
  • majonez tradycyjny

    300 ml
  • sól

    do smaku
  • sok z cytryny

    do smaku
  • natka pietruszki

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety ugotować w wywarze, wyjąć, wywar połączyć z 3/4 rozpuszczonej żelatyny. Resztę żelatyny wymieszać z majonezem, wyłożyć dno i boki foremki, zastudzić
Ułożyć warstwami warzywa i rybę, zalać wywarem z żelatyną
Zastudzić.. Wyjąć i udekorować .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Megi 31.08.2015 07:22
fajny pomysł na galaretę, i like it
Karolinka w Kuchni 02.02.2012 12:48
Dobry przepis
Justyna223 11.09.2011 19:48
fajnie wygląda
Smakosz6 18.10.2010 22:39
mniam
anna186 08.10.2010 12:24
smaczna
ana00 08.10.2010 10:13
fajnie wygląda ;)
justyna111 06.09.2010 20:53
super
Lidia11 06.09.2010 16:29
rewelacyjny przepis
Agnieszka_B 29.07.2010 14:19
Wygląda fantastycznie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat