Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galareta wieprzowo-drobiowa

mic
2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

noga wieprzowa 2 sztuki
udko 2 sztuki
marchewka 2 sztuki
pietruszka 2 sztuki
seler 1 mały
Liść laurowy suszony Prymat 5 sztuk
ziele angielskie 7 sztuk
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 1 mała główka
jajko 1/2 sztuki na miseczkę

Przepis i sposób przygotowania na: galareta wieprzowo-drobiowa

Kroki postępowania

1
mięso myjemy, do garnka wlewamy ok 5 litrów wody, wrzucamy obrane opłukane warzywa, mięs, liście i ziele, 1,5 łyżki soli, gotujemy na wolnym ogniu ok 4-5 godzin, mięso ma się rozpadać.
Krok 1 - galareta wieprzowo-drobiowa foto
2
Mięso wyjmujemy, odzielamy od kości , rozdrabniamy. Warzywa dzielimy na mniejsze kawałeczki.
Krok 2 - galareta wieprzowo-drobiowa foto
3
Do galarety wrzucamy 4-5 ząbki czosnku, pokrojone drobno. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieso układamy na wyłożonym dnie miski jajkiem z warzywami na dnie miseczek zalewamy bulionem, doprawiamy do smaku.
Krok 3 - galareta wieprzowo-drobiowa foto
4
Odstawiamy do zastygniecia.
Krok 4 - galareta wieprzowo-drobiowa foto
5
najlepiej smakuje z octem.
Krok 5 - galareta wieprzowo-drobiowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 27.10.2013 09:09
Habibi zastosuj:)
Habibi 27.10.2013 01:03
Takiego połączenia jeszcze nie stosowałam ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak