Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta wieprzowa z marchewką

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nóg wieprzowych 2
golonka 1
natka pietruszki
Liść laurowy suszony Prymat 1
ziele angielskie
sól
pieprz
natka pietruszki
marchew 1

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta wieprzowa z marchewką

Kroki postępowania

1
Nóżki należy oczyścić, umyć i gotować ok. 2h w osolonej wodzie, która jest ponad nóżki. Zebrać szumowinę. Dodać warzywa i przyprawić, gotować do miękkości warzyw. Następnie odcedzić i pokroić w kostkę marchew i mięso. Dodać do wywaru, doprawić jeszcze solą i pieprzem.
Krok 1 - Galareta wieprzowa  z marchewką foto
2
Na dnie kokilki położyć natkę pietruszki i zalać wywarem z mięsem.
Krok 2 - Galareta wieprzowa  z marchewką foto
3
Kokilki pozostawić do ostygnięcia i włożyć do lodówki, pozostawić na kilka godzin.
Podawać z cytryną lub octem.
Krok 3 - Galareta wieprzowa  z marchewką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 20.01.2014 07:20
na pewno było smaczne
Pusia 06.04.2013 20:08
bardzo lubię
Gary Michy 14.03.2013 20:37
Galaretka mniam super! :)
Piotr-21 14.03.2013 19:15
bardzo apetyczna
Sylwia26 14.03.2013 16:57
apetycznie wygląda.. ślinka leci
dianix 14.03.2013 16:14
ja nie przepadam, za to moi rodzice z chęcia by zjedli

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak