Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta wieprzowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 1 szt
marchew 1-2 szt
pietruszka 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 szt
ziele angielskie 2 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa uniwersalna 1/2 łyżeczki
ocet
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
woda 2 litry
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta wieprzowa

Kroki postępowania

1
Nogi wieprzowe umyć i obgotować .
Krok 1 - Galareta  wieprzowa foto
2
Wlać nową wodę ,dodać liść laurowy, ziele angielskie.
Krok 2 - Galareta  wieprzowa foto
3
Dodać marchewkę ,posolić i gotować na wolnym ogniu.
Krok 3 - Galareta  wieprzowa foto
4
Przyprawić przyprawa kucharek i dalej gotować .
Krok 4 - Galareta  wieprzowa foto
5
Gotować około 3- 4 godzin aż mięso będzie miękkie
Krok 5 - Galareta  wieprzowa foto
6
Rosół przecedzić przez sitko a nogi obrać .Żelatynę rozpuścić w rosole.
Krok 6 - Galareta  wieprzowa foto
7
Dodać obrane mięso z nóg i całość wystudzić aby stężało , wstawić do lodówki. Podawać przyprawione octem i pieprzem .
Krok 7 - Galareta  wieprzowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 13.01.2016 09:36
bardzo lubię
mirosława4 09.12.2015 14:55
lubimy :))
Wacław 09.12.2015 12:19
lubię takie konkretne danie :-)
Damiano
Damiano 09.12.2015 08:50
pyszna galareta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak