Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta wieprzowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nóżki wieprzowe 2 szt
golonka wieprzowa 1 szt
pietruszka 1 szt
marchew 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
ziele angielskie 12 kulek
natka pietruszki
sól
pieprz
czosnek 3 ząbki
przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta wieprzowa

Kroki postępowania

1
Mięso należy dokładnie oczyścić i umyć i najlepiej nóżki przeciąć na pół. Wkładamy do garnka i zalewamy 4,5 litrami wody. Nie solimy.
Krok 1 - Galareta wieprzowa foto
2
Gotujemy aż mięso odejdzie od kości - ok 3 godziny. Po 2 godzinach gotowania dodajemy obrane marchewki i pietruszkę oraz ziele, listki.
Krok 2 - Galareta wieprzowa foto
3
Następnie wyjąć mięso i po usunięciu kości pokroić je drobno. Warzywa kroimy w kostkę. Wywar należy przecedzić przez sitko, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawić solą, przyprawa i pieprzem. Należy doprawić tak aby wywar był przesolony.
Krok 3 - Galareta wieprzowa foto
4
Mięso i warzywa układamy w miseczkach i zalewamy wywarem. Posypujemy natką pietruszki i odkładamy do ostygnięcia i stężenia.
Krok 4 - Galareta wieprzowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 13.08.2014 15:36
oj zjadłoby się taką pyszną galaretę
Lidzia 04.07.2014 18:53
Ostatnio za mną "chodzi". Muszę zrobić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak