Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta wieprzowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

nogi wieprzowe 2 sztuki
mięsa wieprzowego z kością 1 kg
golonka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
marchewki 2 sztuki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
ziele angielskie
sól
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta wieprzowa

Kroki postępowania

1
Włożyć do garnka z wodą nogi wieprzowe,mięso wieprzowe i golonkę.Zagotować.Przyprawić listkami laurowymi,zielem angielskim,solą i pieprzem.
Krok 1 - Galareta wieprzowa foto
2
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce,wrzucić do gotującego się mięsa.Wszystko gotować około 2 godzin.
Krok 2 - Galareta wieprzowa foto
3
Gdy mięso będzie miękkie,wyjąć i oddzielić od kości i skóry.Wywar przecedzić przez sito i dodać rozprowadzoną żelatynę.W salaterkach układać mięso i zalać wywarem.Włożyć do lodówki.
Krok 3 - Galareta wieprzowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 20.09.2012 07:55
super;)
Justyna87 19.09.2012 20:33
uwielbiam , zwłaszcza jak jest dużo octu - choć wiem, że to nie zdrowo
Justyna87 19.09.2012 20:33
uwielbiam , zwłaszcza jak jest dużo octu - choć wiem, że to nie zdrowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak