Galareta wieprzowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso chude wieprzowe

    w.g,uznania
  • golonka

    1 szt
  • jarzyna

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • liść laurowy

    2/3 szt
  • ziele angielskie

    kilka ziarenek
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1-2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować mięsko z dodatkiem jarzyn do miękkości.Wystudzić,pokroić.Wywar przelać przez sito,dodać mięso,pokrojoną marchewkę i przelać do miseczek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pajbek 16.12.2013 10:35
Oj! dawno takiej nie jadłam :-)
alaaa 20.06.2013 09:20
smacznie wygląda do tego seta i ,,,
Motorek 17.06.2013 10:06
uwielbiam galaretkę
IZABELA29 21.04.2013 09:29
ja dziś robię ale drobiową .
misia53 21.04.2013 06:07
nie ma to jak galaretka na golonce
kuklik 25.03.2013 18:58
smakowita i apetyczna
Wafelek2601 02.02.2013 10:50
Uwielbiam galaretę wieprzową
Łukasz15 12.05.2012 09:49
pycha
Krystyna32 10.04.2012 08:42
super
Wacław 01.11.2011 09:24
pyszna kolacja,cos dla mnie !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat