galareta mięsna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    6 łyżeczek
  • rosół drobiowy

    1 z indyka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Indyka ugotować wraz z listkiem laurowym i zielem angielskim. Następnie przecedzić wywar. Żelatynę zalać zimną wodą aby spęczniała. następnie wlać ją do gorącego bulionu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Bulion odstawić aby nieco ostygł. Na dno salaterek wyłożyć pokrojone mięso z indyka i zalać bulionem. Pozostawić do całkowitego stężenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika193 30.10.2010 14:12
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat