Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta drobiowo-wieprzowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonka wieprzowa 1 szt
podudzia z kurczaka 2 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
cebula 2 szt
sól do smaku
pieprz Prymat kilka ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Ziele angielskie całe Prymat kilka ziarenek
indyk 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta drobiowo-wieprzowa

Mięso wrzucić na gotującą się wodę, posolić do smaku.Dodać liście laurowe, pieprz i ziele angielskie. Gotować około 3 godziny, aż mięso będzie odchodzić od kości. Na godzinę przed końcem gotowania dodać dwie obrane cebule oraz marchewki i pietruszkę - w całości.
Wyjąć mięso, rozdrobnić. Marchewkę pokroić w kostkę. Układać mięso w filiżankach, dodać trochę marchewki, zalać wywarem. Odstawić do wystygnięcia, a później wstawić na noc do lodówki.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 05.02.2014 08:24
bardzo lubię
IKrakowianka 16.12.2013 16:12
świetna, dawno nie robiłam a bardzo lubię
halina17 15.07.2013 12:26
Drobiowo-wieprzowej galaretki nie robiłam , spróbuję kiedyś zrobić.
Stenka 15.07.2013 07:48
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak