Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta drobiowa z jajkiem i groszkiem

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 2 sztuka
marchew 2 sztuka
natka pietruszki 15 listek
groszek konserwowy 3 łyżka
sól 1 łyżeczka
pieprz czarny 3 sztuka
Żelatyna wieprzowa Prymat 3/4 opakowanie
rosół 1 litr
jajko ugotowane na twardo 2 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta drobiowa z jajkiem i groszkiem

Udka zalewamy wodą, mocno doprawiamy jarzynką lub solą i gotujemy do miękkości. W połowie gotowania dodajemy obrane marchewki. Przestudzone udka obieramy ze skóry i oddzielamy od kości, a mięso kroimy w drobną kostkę. Jajka na twardo i marchew kroimy na plasterki. W małych pojemnikach lub kubkach układamy: natkę pietruszki, plasterek jajka, marchew, trochę groszku i mięso. W gorącym przecedzonym przez sito rosole rozpuszczamy żelatynę. Lekko przestudzonym wywarem zalewamy mięso z dodatkami. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lara 11.07.2013 08:47
super przekąska
Bernadeta1 26.09.2012 09:13
pyszna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak