Przepis i sposób przygotowania na: Galareta drobiowa-jaja
Kroki postępowania
Wydmuszki z jajek oczyściłam, umyłam i zalałam wrzątkiem,wyparzyłam. Odlałam wodę i zostawiłam do wysuszenia.
Do garnka włożyłam udka z kurczaka. Dodałam warzywa i doprawiłam solą i pieprzem.
Gotowałam na małym ogniu póki mięso nie zmiękło. Wyjęłam ugotowane udka pokroiłam drobno. Marchew i pietruszkę tez pokroiłam drobno
Wkładałam do skorupek marchewkę z groszkiem i mięsko z pietruszka pokrojoną. Włożyłam po 2 listki świeżej natki pietruszki .
Wywar przecedzamy dodajemy rozpuszczoną żelatynę , mieszamy i zalewamy jajka prawie do pełna.
Zostawiamy do ostygnięcia a potem do lodówki . Po zastygnięciu obieramy jajka ze skorupki- idealnie pasuje na śniadanie.