Galareta drobiowa Dukana

Galareta drobiowa Dukana

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udko z kurczaka

    2 szt
  • marchew gotowana

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • liść laurowy

    2 szt
  • ziele angielskie

    4 szt
  • żelatyna

    1 opakowanie
  • jaja na twardo

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka ugotować bez skóry w 1,5 l wody z wymienionymi przyprawami (liście, zmiażdżone ziele, kostka, rozgnieciony czosnek). Po ugotowaniu pokroić. Do przecedzonego wywaru wsypać żelatynę (opakowanie na 1,5 l wody) i dokładnie wymieszać. Na dnie miseczek ułożyć kawałki mięsa, marchewki i jajka. Zalać wywarem i odstawić w chłodne miejsce do stężenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat