Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta drobiowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 1,5kg
marchew 3 szt.
pietruszka 1 szt.
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
jajko ugotowane na twardo 2 szt.
kukurydza w puszce
groszek konserwowy

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta drobiowa

Kroki postępowania

1
Ćwiartki z kurczaka myjemy i wstawiamy do gotowania.
Warzywa obrać i gotować z mięsem, dodać przyprawy.
Gotujemy do miękkości a następnie mięso wyjmujemy i obieramy do galarety.
Krok 1 - Galareta drobiowa foto
2
Wywar po ugotowanym mięsie przecedzić przez sitko, zagotować dodając żelatynę, porządnie wymieszać.
Krok 2 - Galareta drobiowa foto
3
Jajka ugotowane na twardo pokroić w plasterki.
Na dno małych pojemniczków dać plasterek jajka, pokrojona marchewkę, kukurydzę i groszek.
Krok 3 - Galareta drobiowa foto
4
Na warzywa z jajkiem dać pokrojone ugotowane mięso z kurczaka.
Krok 4 - Galareta drobiowa foto
5
Przygotowane mięsko z warzywami zalewamy wywarem.
Kiedy ostygnie wkładamy do lodówki aby się galareta ściągła.
Krok 5 - Galareta drobiowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Basiek102 11.04.2015 23:18
Pyszna galaretka .... jadłam :)
monika141 10.04.2015 19:02
pyszna galareta bardzo lubię taką
[email protected] 10.04.2015 08:39
mhmmmm pychotka... zjadłoby się:)
Seba 10.04.2015 08:17
bardzo dobra
irenka 09.04.2015 21:50
pyszna,uwielbiam
Katarzyna59 09.04.2015 21:14
lubię taką
Ania321 09.04.2015 21:05
zjadłabym z apetytem :)
Futka 09.04.2015 20:38
Pyszna i delikatna galaretka :)
marenka 09.04.2015 18:46
Wygląda bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak