Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta drobiowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka 5 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1/3 szt
pory 1/2 szt
cebula biała 1 szt
sól
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 opakowanie
pietruszka zielona

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta drobiowa

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, zalać zimną wodą, poczekać aż się zagotuje. Zszumować, dodać warzywa. Ugotować do miękkości miesa. Wyjąć z wywaru mięso i warzywa. Przecedzić. Przygotować żelatynę wg przepisu na opakowaniu.
Krok 1 - Galareta drobiowa foto
2
Mięso oddzilić od kości, podzielić na małe kawałki.
Krok 2 - Galareta drobiowa foto
3
W półmisku ułożyć ugotowaną marchewkę i natkę pietruszki. Przykryć kawałkami mięsa.
Krok 3 - Galareta drobiowa foto
4
Całość zalać wywarem z żelatyną. Odstawić do stężenia.
Krok 4 - Galareta drobiowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 07.11.2013 20:51
często taką robię
Róża1 01.09.2013 22:48
pyszna galaretka:-)
mic 08.07.2013 20:19
dawno nie jadłem
Katarzyna156 02.04.2013 22:31
zapowiada się smacznie :)
rjustysia 31.03.2013 23:18
Od zawsze chyba jestem fanką takich "zimnych nóżek: :)
wyattearp 25.02.2013 11:17
super galaretka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak