Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta drobiowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja rosołowa 4 sztuki
woda 10 szklanek
kostki rosołowe 2
przyprawa uniwersalna Kucharek
sól
marchewki 3 duże
jajko 6 sztuk
groszek konserwowy 1 puszka
kukurydza w puszce 1/2 puszki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta drobiowa

Kroki postępowania

1
Porcję rosołową płuczemy, przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Dodajemy przyprawę uniwersalną, sól i kostki rosołowe.
Gotujemy razem z obranymi marchewkami do miękkości. Miękkie marchewki i porcje rosołowe wyciągamy z rosołu.
Rosół przecedzamy. Wsypujemy żelatynę, mieszamy, aż się rozpuści. Odstawiamy do przestygnięcia.
Krok 1 - Galareta drobiowa  foto
2
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Do pojemników wkładamy połówkę jajka i obrane mięso.
Krok 2 - Galareta drobiowa  foto
3
Następnie dodajemy pokrojoną kostkę marchewkę oraz wsypujemy odcedzony z zalewy groszek i kukurydzę.
Składniki w naczyniach zalewamy przestudzonym wywarem. Odstawiamy do stężenia.
Przed podaniem wykładamy na talerz.
Krok 3 - Galareta drobiowa  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak