Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galantynka z kurczaka

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1,8 kg
pierś z kurczaka 50 dag
jajko 2 szt
wątróbka drobiowa 4 szt
cebula 1 duża
czosnek 3 ząbki
sól, pieprz mielony
olej
kajzerka 1 szt
mleko 1 szkl
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 1 op.
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Galantynka z kurczaka

Kurczaka umyć, osuszyć i wyluzować kośći.Natrzeć na zewnątrz i wewnątrz przyprawami i 2 ząbkami roztartego czosnku. Zwinąć ciasno i zawinąć w folię spożywczą. Włożyć do lodówki na kilka godzin. Mięso zemleć wraz z wątróbką.Dodać namoczoną w mleku i odciśniętą kajzerkę i drobno pokrojoną i usmażoną na oleju cebulkę, jajko, pieprz, sól i pokrojoną drobno natką pietruszki. Dokładnie wymieszać.Na rozłożonego kurczaka wyłożyć masę mięsną. Zwinąć i zaszyć.Tuszkę włożyć do rękawa do pieczenia i piec ok. 1,5 godź. w 180*C
Na 20 min. przed końcem pieczenia rozciąć rękaw, aby kurczak się ładnie zarumienił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 21:20
Pod mój smak.
magdziorka6 30.08.2012 21:49
najleprze takie
Grażyna13 23.07.2012 14:43
Smaczne :)
Anna133 07.06.2012 21:45
bardzo ciekawe
ilka_86 07.09.2011 08:36
śliczna
Beatris 18.08.2011 12:14
Przyłączam się do wielbicieli Pani kuchni. I zabieram przepis do ulubionych.
Henryka2 04.08.2011 10:04
Jolanta, kurki są produkcji Pyzy! W smaku cudeńko!
Agnieszka_B 03.08.2011 22:07
Przymierzam się do zrobienia takiej galantyny już dłuższy czas.... I wciąż mam obawy... A tak apetycznie się prezentuje:))
polly66 18.07.2011 17:38
hm...Janusz i \"życzliwa\" ? No ok, trzeba być tolerancyjnym ponoć;]
Jolanta_P-S 14.06.2011 21:06
Ja też sie pisze na pochłanianie takiej galantynki, do tego widzę jeszcze na kurki można sie u Henryki załapać;)
Janusz_44 12.06.2011 16:23
Nie znasz mnie, ale co Ci szkodzi poznać?! Życzliwa ludziom jestem!
iwa643 08.06.2011 07:21
apetyczne
evita0007 07.06.2011 18:07
A Ty kto jesteś Krycha ???? z kądś cie znam że chcesz mi pokazać ?
Krycha53 07.06.2011 18:04
O, nie nie, na pochłanianie się nie piszę! Ja Ci tylko pokażę jak te gnaciki wyjąć.
evita0007 07.06.2011 17:48
Naprawdę ????? Super kiedy ? juz sie ciesze i razem go pochłoniemy :0)
Henryka2 07.06.2011 14:32
Nie ma sprawy, masz zamówiony kurs! I to gratis!
Henryka2 07.06.2011 14:32
Nie ma sprawy, masz zamówiony kurs! I to gratis!
evita0007 07.06.2011 12:51
ale super mięsko ale ja tak nie \'umieć \' tzn. nie potrafie wyluzować tych kostek z kurczaczka ;(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak