Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fworki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 200 g
żółtko jajek 4 szt
śmietana kwaśna 4 łyżki
spirytus 1 łyżeczka
olej do smażenia
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Fworki

Do ciasta zagniecionego z 4-ech żółtek ,z mąki jaką wchłoną żółtka dodajemy śmietanę ,łyżeczkę spirytusu, szczyptę soli. Po wyrobieniu ciasta odstawiamy w chłodne miejsce na noc.Następnie rozwałkowujemy cienko i kroimy radełkiem w paski. Przecinamy przez środek i przewlekamy. Smażymy pod przykryciem wrzucając na wrzący tłuszcz. gotowe posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 20.01.2016 09:48
super wypiek;)
misia53 16.01.2016 23:11
piękne , złociste
Bernadeta1 16.01.2016 20:54
bardzo lubię i też robiłam już w karnawale
ania2610 16.01.2016 18:54
z chęcią bym zjadła!
irenka 16.01.2016 17:20
mój ulubiony deser
Futka 16.01.2016 13:49
Pyszne i bardzo smakowite faworki :)
Łukasz15 16.01.2016 12:32
uwielbiam faworki
Madzai 16.01.2016 10:34
pyszności!!!
agaK. 16.01.2016 10:31
Klasyk- uwielbiam:)
pestka 16.01.2016 10:12
bardzo je lubię
krokus 16.01.2016 00:30
Faworki ...moje ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak