Fusilli z pesto z rukoli i pistacji

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderki

    2 porcje
  • rukola

    50 g
  • czosnek

    1 ząbek
  • parmezan starty

    5 łyżek
  • pistacje

    30 g
  • oliwa

    3 łyżki
  • bazylia

    5 listków
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Fusilli z pesto z rukoli i pistacji foto
Liście rukoli i bazylii umyć, osuszyć. Pistacje obrać ze skorupek i łusek. Wszystko wrzucić do pojemnika i zmiksować blenderem wraz z czosnkiem, parmezanem (można zastąpić innym serem) i oliwą z oliwek. Pesto nie musi być zmiksowane dokładnie na gładką masę, lepiej jak pozostaną większe, widoczne kawałki
Krok 2 - Fusilli z pesto z rukoli i pistacji foto
Makaron świderki (u mnie pełnoziarnisty) ugotować wg przepisu na opakowaniu wraz z kroplą oliwy.
Krok 3 - Fusilli z pesto z rukoli i pistacji foto
Pesto wyłożyć do rondla z paroma kroplami oliwy i podgrzewać, aż ser się roztopi. Dodać makaron i delikatnie wymieszać. Zdjąć z ognia.
Krok 4 - Fusilli z pesto z rukoli i pistacji foto
Przed podaniem posypać otartym parmezanem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Joannasz3190 22.04.2014 14:02
Znakomicie się prezentuje :)
Katarzyna156 17.04.2014 15:05
zjadłoby się, mniam :)
marcia7 13.04.2014 16:39
doskonały makaron
ao_12 29.03.2014 20:35
uwielbiam makaron otulony pesto :) bardzo lubię rukolę i pewnie taki makaron był przepyszny
as28 27.03.2014 17:24
mniam mniam
olkaaa 26.03.2014 19:48
kusząca propozycja
Dorota76 28.02.2013 22:29
super to wygląda
Wiesława1 16.08.2012 10:24
super
ewelina/bunia 29.07.2012 11:13
wyglada genialnie
caralajna 10.07.2012 09:03
niezmiernie apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat