Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fusilli z filetem z kurczaka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron fusilli 40 dag
filet z kurczaka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
marchew 1 sztuka
tłuszcz do smażenia
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
mąka 1 1/2 łyżka
śmietana 3 łyżki
bulion 1 szklanka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Fusilli z filetem z kurczaka

Mięso kroimy w niewielką kostkę, oprószamy przyprawą do kurczaka i podsmażamy wraz z posiekaną cebulą drobno pokrojoną marchewką. Podlewamy bulionem i zaprawiamy mąką wymieszaną dokładnie ze śmietaną. Całość oprawiamy do smaku, łączmy z ugotowanym wcześniej al dente makaronem i podajemy. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 24.05.2013 10:26
jasne, gdybym to danie robiła gdy bała świeża natka pietruszki to na pewno bym ją dała :)
2milutka 23.05.2013 09:11
Rossie ma rację choc na pewno smaczne:)
Rossie 23.05.2013 08:19
używanie suszonej natki kiedy mamy już świeżutką to trochę profanacja ;) Danie pyszne, ale ja bym jednak dała więcej warzywek :) Wiosna w końcu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak