Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fusilli Italia classico

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderek 400 gram
sól
olej
czosnek 2 ząbki
pomidory krojone z puszki 1 sztuka
parmezan starty 2 łyżki
kapary całe Smak 50 gram
mozzarella 250 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Fusilli Italia classico

Makaron gotować al dente w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju. Bazylię posiekać. Cebulę i czosnek posiekać, zeszklić na oleju, dodać pomidory wraz z zalewą, bazylię, tymianek, parmezan i kapary. Doprowadzić do wrzenia i następnie zmiksować. Sos doprawić solą i pieprzem. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Osączony makaron wymieszać z sosem pomidorowym. Makaron z sosem przełożyć do naczynia żaroodpornego. Mozzarellę pokroić w plastry i ułożyć na makaronie. Fusilli zapiekać ok. 5 min. Przed podaniem przybrać listkami bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szyba 09.09.2011 20:46
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak