Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fusilli carbonara zeszparagami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron świderki 1 szkl
kiełbasa szynkowa 0,5 szt
szynka gotowana 2 plastry
cebula 0,5 małej
szparagi białe 3 szt
śmietana 18 proc 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: fusilli carbonara zeszparagami

Cebulę pokroić w kosteczkę, kiełbasę i szynkę w paseczki, razem podsmażyć.
Szparagi obgotować i pokroić na mniejsze cząstki. Podsmażyć chwilę z wędlinami. Dodać śmietanę, doprawić do smaku solą, pieprzem i kucharkiem. Zredukować śmietanę.
Makaron ugotować al dente
Makaron przemieszać z całością.

Podawać z parmezanem

SMACZNEGO!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 28.05.2012 07:27
wszystko idealnie ! Kocham szparagi, a Ty je tak dobrze dobrałaś do reszty w tym daniu!!
rjustysia 19.03.2012 11:51
DO carbonary troszkę daleko, ale z pewnością pyszne danie :)
Fiffi 11.03.2012 23:31
nie jadłam jeszcze czegos takiego
eduszo
eduszo 29.02.2012 12:50
O prosze jakie pyszne danko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak