Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FUNNEL CAKES

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3,2% 1 i 1/2 szklanki
mąka pszenna 2 i 1/2 szklanki
jajko 2 sztuki
cukier 1/2 szklanki
drożdże suche 7 g
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: FUNNEL CAKES

Kroki postępowania

1
Drożdże wymieszać z ciepłym mlekiem
Krok 1 - FUNNEL CAKES foto
2
2. Do miski wsypać mąkę, cukier, sól i jajka. Wlać drożdże, zmiksować na gładką masę. Odstawić na 30 minut.
Krok 2 - FUNNEL CAKES foto
3
Ciasto o konsystencji gęstej smietany, przelać do 0,5 l butelki z zakrętką z dziurką o średnicy ok. 5 mm
Krok 3 - FUNNEL CAKES foto
4
Na patelni rozgrzać olej. Na gorący olej wylewać porcje ciasta tworząc spiralne okręgi. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Osączać na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Posypać cukrem pudrem
Krok 4 - FUNNEL CAKES foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 16.04.2017 22:03
fajny wyrobek
mamaOLGI 10.04.2017 17:36
trochę pracochłonny przy wylewaniu na patelnię
bertpvd 10.04.2017 13:42
piękny wyrób

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak